Airplanning

Supply Chain & Proces Management Game

Het organiseren van de keten om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, dat is het geheim achter succes in deze supply chain en proces management game.

Deelnemers vertegenwoordigen tijdens de game concurrerende vliegtuigfabrikanten, zoals Boeing en Airbus. Ze fabriceren nieuwe vliegtuigen en verkopen deze aan luchtvaartmaatschappijen als KLM en easyJet. Ook over upgrades en servicecontracten moeten ze nadenken. Het is niet alleen van belang om zoveel mogelijk te verkopen, maar ook om afspraken na te komen bij klanten. Doen ze dit niet, dan gaat dit ten koste van de klantentevredenheid en dus van het eindresultaat. Net als in de praktijk!

Rekening houden met alle schakels

De teams organiseren en verbeteren hun interne processen, zoals hun informatie-, geld- en productstromen. Zowel een optimale communicatie tussen de verschillende schakels als een overzicht van de keten is van groot belang. Houdt men daarnaast ook rekening met voorraden, lead time en cashflow? Pas als aan alle onderdelen is gedacht, kan een team succesvol zijn. Een leerzame game in een aansprekende metafoor, want ook in de praktijk moet aan alle schakels van de keten gedacht worden.

Denkt u dat deze Management Game uw organisatie en uw deelnemers verder kan brengen? Business Games vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zo is ook een game op maat met uw eigen ‘content’ mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden of vul ons contactformulier in. Kijk ook eens naar de maatwerk voorbeelden hieronder.

Airplanning Supply Chain & Process Management← Project Management                                             The Nation Building Game →

Maatwerk Management Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Management Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.