Over ons

Businessgames begon in 2002 vanuit de passie om ‘saaie dingen leuk te maken’ en ‘moeilijke vraagstukken inzichtelijk te krijgen’. Ruim twintig jaar geleden ontwikkelde Gijs zijn eerste game op een zolderkamertje. Inmiddels is hij omringd door een team van bevlogen professionals, allemaal met een andere achtergrond. Wij werken in een hecht team vanuit onze creatieve studio in Breda. In deze studio ontwikkelen wij games die wereldwijd worden ingezet.

Een deel van ons team excelleert in het begeleiden van groepen tijdens live en online uitvoeringen. Een ander deel van het team ontwikkelt ludieke games op maat voor de meest uiteenlopende vraagstukken en klanten, en weer een ander deel werkt aan de juiste ‘look-and-feel’ van al onze materialen. Oftewel, een uitgebalanceerd team aanpakkers, dat met veel passie en expertise graag voor u aan de slag gaat.

Met al onze kennis en ervaring kunnen wij snel schakelen en op uw vragen inspelen. Wij doen dingen graag heel goed, of we doen het niet. Dit maakt dat wij meer dan de helft van onze opdrachten verkrijgen via mond-tot-mondreclame.

Neem contact op

Het team

Gijs van der Linden
Gijs van der LindenDirector at L.I.B. Businessgames B.V.
Mijn enthousiasme, creativiteit en ondernemerschap hebben volgens vrienden en kennissen L.I.B. Businessgames gemaakt tot wat het nu is.

Begin 2001 ben ik gestart met de ontwikkeling van mijn eigen managementgame model. Begin 2002 heb ik mij als L.I.B. Businessgames ingeschreven bij de KvK. Anno 2020 is mijn bedrijf toonaangevend in de ontwikkeling en uitvoering van live Business Games en daar ben ik trots op!

Nog steeds kan ik al mijn passie kwijt in de omgang met mijn collega’s en klanten, het ontwikkelen van maatwerk games, het ontdekken van nieuwe (internationale) markten en het faciliteren van onze Business Games. En… er is nog zoveel te doen en te ontdekken!

Samara Kalakoğlu-Couwenberg
Samara Kalakoğlu-CouwenbergSenior Projectmanager / Designer at L.I.B Businessgames B.V.
Naast mijn taken als Senior Project Manager, schakel ik ook graag met onze buitenlandse partners. Wist jij al dat Businessgames te vinden is in Singapore, Ierland, Turkije, Litouwen, België en Dubai? Stuk voor stuk unieke bestemmingen waar klanten ons weten te vinden.
Buiten het plezier dat ik haal uit het schakelen met deze verschillende culturen, verdiep ik mij ook met veel genoegen in een maatwerk project. Het onderdompelen in de werkwijzes en structuren van onze diverse klanten is zeker geen straf. Of het nu gaat om onboarding of recruitment games, wij gaan de uitdaging graag aan! Je komt mijn creatieve uitspattingen ruimschoots tegen bij Businessgames.
Loes De Coo
Loes De CooOffice / Event Manager at L.I.B Businessgames B.V.
Als Office/Event manager bij dit jonge, dynamische en snelgroeiende bedrijf werken is voor mij echt een feestje. Bij Businessgames kan ik mijn creativiteit kwijt en daarnaast zijn er volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. Mijn voornaamste taken zijn het in orde houden van het kantoor en zorgen dat de productie feilloos verloopt. Daarnaast geef ik ondersteuning aan de projectmanagers waar nodig.
Echter, ik ben niet alleen werkzaam achter de schermen maar u kunt mij ook tegenkomen als assistent tijdens een van onze uitvoeringen.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en hoop nog veel te kunnen leren ván en mét ons enthousiaste team.

Robbie Bos
Robbie BosTrainer at L.I.B Businessgames B.V.
In 2017 ben ik aan de slag gegaan bij Businessgames. De beste keuze die ik heb kunnen maken! Wat is het toch leuk om mensen te mogen inspireren en te bewegen; van studenten tot management teams.
De dynamiek van onze games is uniek en aanstekelijk. Ik vind het geweldig om daar deel van te mogen uit te maken.

Naast mijn werk ben ik een echte familieman en golf ik graag.

Danielle van der Linden
Danielle van der LindenManager at L.I.B. Businessgames B.V.
Vanaf het begin ben ik betrokken bij L.I.B. Businessgames, nu alweer 18 jaar geleden. Veel doorzettingsvermogen, veel ervaring en deskundigheid hebben L.I.B. Businessgames gebracht waar het nu staat. Waardevol om mee te maken. Wat een mooi bedrijf!

Vanaf het begin heb ik mijn studie psychologie altijd kunnen gebruiken in allerlei vormen tijdens de ontwikkeling van het bedrijf. Nu ben ik alweer enkele jaren met veel plezier verantwoordelijk voor de financiën. Het is een fijn bedrijf om voor te werken; er heerst een prettige en open werksfeer met zeer korte lijnen. Naar ieders mening wordt geluisterd. Een mooi team waarbinnen iedereen meedenkt en voortdurend meegroeit. Ik hoop nog lang voor L.I.B. Businessgames te mogen werken.

Nina van Kempen
Nina van KempenProject Manager / Trainer at L.I.B. Businessgames B.V.
Als project manager bij Business Games ben ik mede aanspreekpunt voor de Belgische markt. Na een inventarisatie van uw (leer)doelen, bekijken wij of de inzet van een standaard dan wel een maatwerkgame uw doelen kan realiseren. Op een leuke manier ervaringsleren door de inzet van gaming is hierbij het uitgangspunt. Van teambuilding tot het inzichtelijk maken van processen. Door een informele werkomgeving met leuke en gedreven collega’s ga ik met plezier naar mijn werk. Ook helpt mee dat ik veel vrijheid krijg om mijn creativiteit te uiten. Graag brainstorm ik een keer met u over een van de vele mogelijkheden bij Business Games. A bientôt!
Jesse Aben
Jesse AbenJunior projectmanager at L.I.B. Businessgames B.V.
Als junior projectmanager ben ik zeer gedreven om bij Businessgames te werken. Organiseren en presenteren zitten in mijn hart, met als doel om de klanten een leerzame en leuke tijd te laten beleven. Businessgames geeft mij de vrijheid om mezelf te blijven ontplooien als projectmanager. Gelijk vanaf het begin word je betrokken bij zoveel mogelijk games en krijg je snel verantwoordelijkheden opgelegd, al doende leert men. Werken in een fijn, dynamisch en gedreven team zorgt ervoor dat iedereen hier het beste in hem of haar naar boven haalt. Businessgames zorgt voor een ware ‘experience’ voor haar klanten en het is fantastisch om hier aan bij te mogen dragen!
Celine Dekker
Celine DekkerGrafisch designer at L.I.B Businessgames B.V.
Sinds begin 2020 kan ik als grafisch ontwerper mijn ei kwijt bij Businessgames en dat doe ik met heel veel plezier. Ik zorg ervoor dat bij elke game de creatieve mix van de lay-out, typografie, kleur en afbeeldingen esthetisch aangenaam, duidelijk en on-brand zijn. Het geeft altijd een geweldig gevoel als een ontwerp in zijn laatste fase is: uitgeprint en voor het juiste doel gebruikt. Niet alleen de games
neem ik onder handen, maar ook presentaties, video’s en de website. Om chronisch vierkante ogen te voorkomen, houd ik mij naast grafisch ontwerp bezig met illustreren, muziek maken en onderhoud ik een plantenfamilie (17 and counting).
Martijn Snijders
Martijn SnijdersProjectmanager / Trainer at L.I.B Businessgames B.V.
Met een achtergrond in de psychologie, civiele techniek en programmeren haal ik veel plezier uit het analyseren en evalueren van gedrag en systemen. Voeg daaraan toe een passie voor bordspellen en dan staan de werkzaamheden van Businessgames je op het lijf geschreven.
Met ons team ontwikkelen we namelijk niet alleen games waarbij hard skills centraal staan. Ook competenties als teamwork, strategisch denken en communicatieve vaardigheden komen altijd aan bod. Een game zo neerzetten dat de leerdoelen echt worden ‘ervaren’ in plaats van alleen maar ‘verteld’, dat is mijn doel.
Ik krijg veel energie van de afwisselende werkzaamheden bij Businessgames. De ene dag ben je volledig gefocust op het verwerken van de boodschap in de game, de volgende dag mag je de game presenteren voor 200+ man.
Erik Boddeüs
Erik BoddeüsProject Manager / Trainer at L.I.B. Businessgames B.V.
Met mijn theaterhart en bèta-brein ben ik bij de ontwikkeling van onze businessgames van brainstorm tot uitvoering actief betrokken. Ik ga bij elke nieuwe opdrachtgever de uitdaging aan om de leerdoelen te verwerken tot een unieke beleving voor de spelers. Ik zie het als een puzzel om bij de wensen van een klant een passende metafoor te vinden zodat de spelers op een onverwachte manier vaardigheden en kennis opdoen die ze in hun dagelijkse werk kunnen toepassen. In het ervaren en enthousiaste team van Businessgames voel ik mij helemaal op mijn plek. Samen bouwen wij aan nieuwe manieren van trainen, zowel live als online.
Ragne van Engelen
Ragne van EngelenProjectmanager at L.I.B. Businessgames B.V.
Als aanspreekpunt voor de Belgisch/Franse markt, houd ik me bezig met wat ik het liefst doe: me verdiepen in de Franse taal en communicatie (zie ook taalstudie.nl) Onze business games zijn hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. De Nederlands- en Franstalige deelnemers kunnen al hun creativiteit en inventiviteit kwijt tijdens onze Games en het is fantastisch dat ik onze opdrachtgevers kan helpen hun doelen te realiseren. Vooral voor Belgische teams en afdelingen waar beide talen een rol spelen, is onze tweetalige begeleiding dan ook de beste basis voor een geweldige dag vol teambuilding. Zo zijn de Business Games voor iedereen steeds weer een onvergetelijke ervaring en daarmee ook voor mij.