Klant: A.S. Watson Benelux

Doelgroep: Laatstejaars HBO en WO studenten

Doel: Recruitment

Omschrijving:

Al enkele jaren werft A.S. Watson Benelux laatstejaars studenten op Hogescholen. Tot voor kort deden zij dit met een bedrijfspresentatie. Verhelderd? Ja, dat wel. Maar geeft het echt energie aan deze jonge doelgroep? Nee, dat kan beter! Om de studenten te interesseren in een carrière bij A.S. Watson Benelux, besloten zij om het over een andere boeg te gooien met Businessgames.

We ontwikkelden een live game met een groot speelveld. Alle deelnemers staan hieromheen en nemen actief deel aan het spel. Ieder team ontvangt zijn eigen shopping cart, die gevuld moet worden met kennispunten (tokens) van de verschillende afdelingen: Logistiek, Finance & IT, Marketing / Inkoop / eCommerce, Fun & Ontwikkeling en Algemene bedrijfsinfo. Maar die punten verzamelen de teams alleen wanneer zij de quizvragen goed beantwoorden. De gamefacilitator stelt de vragen en begeleidt de groepen door de game. Ook geeft de facilitator tussendoor steeds stukjes extra informatie over de organisatie die interessant zijn voor de studenten. Het team dat als eerste alle categorie tokens in de shopping cart heeft verzameld, wint!

Spelenderwijs leren de studenten alles over de winkelformules van A.S. Watson Benelux (Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL, Prijsmepper en PourVous). Daarnaast hebben zij op interactieve wijze veel informatie in zich opgenomen over de USP’s, zowel van A.S. Watson Benelux als werkgever als voor de klanten van deze winkelformules.

Categorie: Employer Branding Games

Interesse in een maatwerk oplossing voor uw bedrijf? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor meer informatie.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoonnummer

Uw bericht