Klant: AstraZeneca

Doelgroep: Alle 180 medewerkers van AstraZeneca Nederland

Doel: Inzicht geven in het ontwikkelproces voor medicatie, het nieuwe business model en teambuilding

Omschrijving: Voor de jaarlijkse bijeenkomst van AstraZeneca werd ons gevraagd om een volledige dag te verzorgen. Het doel was om iedereen, medisch personeel of niet, inzicht te geven in het klinische onderzoekstraject wat voorafgaat aan de verkoop van een nieuw medicijn. Daarnaast wilde men graag het nieuwe business model onder de aandacht brengen. Wij staken de koppen bij elkaar en verdeelden de dag in drie delen. In de ochtend startten de deelnemers in hun eigen Opportunity Lab die vol hing met posters. Deze posters gaven inzicht over klinische processen, de markt en het ziektebeeld. Ieder team had als opdracht om zelf keuzes te maken tussen gewenste onderzoeksvragen naar verschillende medicaties. Op deze manier werd goed voelbaar wat de gevolgen van verschillende keuzes in het proces kunnen zijn. Deze ronde werd afgesloten met een creatieve videopitch voor een Green Screen en voor de jury. Welke ‘go to market strategy’ kozen zij?

In de tweede ronde gingen deelnemers aan de slag met het juist invullen van het business model. Ze belden hiervoor experts (hulplijnen) die door het gebouw liepen om teams te assisteren. Zij konden deelnemers belonen voor het juist invullen van deze stappen.

In de derde ronde kwamen alle 180 deelnemers bij elkaar. We speelde twee games tegelijkertijd. De AstraZeneca teams gingen in gesprek met medisch specialisten. Het doel was om zoveel mogelijk samenwerkingsverbanden te creëren waar AstraZeneca diverse vormen van medicatie leverden. Wisten de teams binnen de verschillende ziekenhuizen de juiste DMU te bereiken? Het leverde sowieso een spectaculaire middag op!

Aan het einde van de dag heeft de algemeen directeur samen met zijn management team de top 3 videopitches aan het hele bedrijf getoond. De winnaar hiervan is gekozen door het publiek en ontving een mooie prijs!

Categorie: Serious Games

Interesse in een maatwerk oplossing voor uw bedrijf? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor meer informatie.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoonnummer

Uw bericht