Klant: Gemeente Vlissingen

Doelgroep: Vier uitvoeringen met elk 30-35 project leiders en project controllers

Doel: handvatten geven aan projectmatig werken binnen de Gemeente

Omschrijving: De gemeente Vlissingen was op zoek naar een partij die het door hen geschreven hand- en voetboek, van in zijn totaliteit 70 pagina’s, op een memorabele manier kon overbrengen. In dit handboek waren alle stappen binnen projectmatig werken nauwkeurig uitgeschreven. Maar hoe breng je deze stof tot leven? Wij namen deze uitdaging aan en ontwikkelden een game waarin de voordelen van projectmatig werken duidelijk naar voren kwam.

Tijdens de trainingen, aan het strand in Vlissingen, werden de deelnemers gefaseerd op een interactieve wijze door de stappen meegenomen. Het handboek werd visueel door middel van grote magnetische whiteboards. De deelnemers vulden de whiteboard met diverse huisstijl magneten. Zo werd zichtbaar hoe goed men de stof al onder de knie had, waar de valkuilen zaten en hoe de nieuw structuur houvast kon bieden in de projectaanpak. Elk team was verantwoordelijk voor een fictief project in de gemeente, bijvoorbeeld ‘het verplaatsen van het NS station’ of ‘het invoeren van flexwerken’.

Stap voor stap leerden de deelnemers op een leuke manier hoe zij de informatie uit het hand- en voetboek konden toepassen in de praktijk.

Categorie: Employer Branding Games

 

Interesse in een maatwerk oplossing voor uw bedrijf? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor meer informatie.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoonnummer

Uw bericht