Klant: Slachtofferhulp Nederland (Nederland)

Doelgroep: alle 2500 hulpverleners

Doel:  Introductie van de nieuwe kernwaarden

Omschrijving: Slachtofferhulp Nederland heeft recent nieuwe kernwaarden ontwikkeld en zij wilden deze op een unieke manier presenteren aan de gehele organisatie, dus van hoofdkantoor t/m hulpverleners. De nieuwe kernwaarden zijn: daadkrachtig, betrouwbaar en deskundig. Door het toepassen van een Serious Game konden de medewerkers de nieuwe kernwaarden op een interactieve, leerzame én leuke manier ervaren. En ervaren doet onthouden, zo zeggen wij altijd! Het voordeel van deze vorm van training is dat hierbij niet alleen kennis ontwikkeld wordt. Ook gedrag en vaardigheden kunnen worden geoefend.

In drie rondes gingen de deelnemers met de kernwaarden aan de slag. De eerste ronde draaide om het herkennen van de waarden en het indelen van de bijbehorende subwaarden. In ronde twee werd met behulp van videofragmenten van slachtoffers duidelijk waarom deze drie kernwaarden nu juist zo belangrijk zijn. Elke deelnemer verzon hierbij ook een voorbeeld vanuit de eigen praktijk. In de derde ronde ging iedereen met elkaar aan de slag om cases op te lossen. Wat is de juiste manier van handelen en reageren? Iedereen was inhoudelijk bezig maar wél op een leuke manier.

Voor Slachtofferhulp Nederland hebben wij in totaal 100 spelsets geleverd, zodat intern de trainingen zelfstandig gegeven konden worden.

Categorie: Management Games

Projecten SHN
Interesse in een maatwerk oplossing voor uw bedrijf? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor meer informatie.

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoonnummer

Uw bericht