Agile & Scrum Game

The Agile Game

Wie bouwt het meest innovatieve en creatieve Holiday Resort zonder de wensen van de klant uit het oog te verliezen? Daar draait het om in deze Agile Game! In drie spannende sprints maken de deelnemers kennis met de 12 principes uit het Agile Manifest en met het Scrum Framework. Welk team weet de klant centraal te zetten, prioriteiten te stellen en flexibiliteit hoog in het vaandel te houden? Dát team is ready for Agile.

The Holiday Resort

Ontwerpen, bouwen én inrichten: ieder team is verantwoordelijk voor een deel van het resort. Zo neemt een aantal deelnemers de ontwikkeling van de receptie op zich, terwijl anderen zich op de lobby of de sportfaciliteiten storten. Maar wat nu als de klant aanpassingen wil doen of als er tegenvallers zijn op de bouwplaats? Weten de teams dan realistisch te blijven, de koers te wijzigen en de klant goed op de hoogte te houden?

Agile en Scrum

De deelnemers ervaren hoe het is om te werken vanuit de Agile principes en met de Scrum methodiek. Zo gaan ze aan de slag met Key Roles, Artefacts en Ceremonies binnen het Scrum Framework. Daarnaast verdelen ze de verantwoordelijkheden en rollen binnen het team: wie kruipt er in de huid van Product Owner, Scrum Master of een Production Team Member? De deelnemers leren te prioriteren, vragen te stellen en een framework op te zetten. Op deze manier halen ze niet alleen het beste uit henzelf, maar ook uit hun collega’s én klanten.

Mogelijkheden

Stapt u over op een Agile werkwijze, bent u benieuwd wat Agile voor uw organisatie kan betekenen of wilt u een Agile werkwijze nog meer in uw organisatie verankeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We kunnen de game volledig afstemmen op uw wensen. Of u nu de voorkeur geeft aan een technische variant – waarbij we inhoudelijk diep ingaan op de principes en methodieken van Agile en Scrum – of aan een variant waarbij we ons voornamelijk richten op customer service en de technische terminologie achterwege laten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  

← Banking Game                                       Datakwaliteit & Informatieoverdracht →

Maatwerk Serious Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Serious Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.