The Banker

Wat doet een bank nu precies? Hoe verdient u geld met geld? Is er ook een veilige manier van bankieren? In onze banking game ‘The Banker’ ervaren de deelnemers dit aan den lijve.

Banken hebben een gezonde liquiditeitspositie nodig. Daarnaast moeten ze winst maken. De bank die in staat is om aan al zijn betalingsverplichtingen te voldoen en tegelijkertijd de meeste winst maakt, wint deze Serious Game.

Een positieve balans

Om een positieve balans te behouden en winst te maken, halen de banken spaargeld binnen. Hoe hoger de rente, hoe meer geld er binnenkomt. Dit investeren ze daarna in assets, zoals hypotheken, obligaties, projecten, aandelen en vastgoed. Houden ze echter wel rekening met looptijd- en renterisico? Wat als spaarders allemaal tegelijk hun spaargeld willen opnemen?

Onderling kunnen banken ook geld van elkaar lenen, of zelfs een andere bank overnemen. Daarnaast kan het (samen) investeren in projecten zeer rendabel zijn. Maar wat nu als een project failliet gaat? De deelnemers schatten het risico in voordat ze een deal sluiten. Spelen ze het op veilig voor minder geld, of nemen ze het risico en gaan ze voor het grote geld?

Realistische vraagstukken

‘The Banker’ bootst de risico’s, het nadenken over strategieën en winst en een goede samenwerking vanuit de praktijk uitstekend na. Ook in het echte bedrijfsleven komen deze vraagstukken regelmatig aan de orde. Wilt u uw mensen leren wat er bij leiderschap komt kijken? Dan is deze Serious Game het spelmodel bij uitstek. Naar wens kan de inhoud van de game aangepast worden aan uw eigen bedrijf. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden!Maatwerk Serious Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Serious Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.